Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów
W niedzielę 3 lipca w Muzeum Wsi Opolskiej w Bierkowicach podczas Pikniku Ekologicznego pn „Trzmielowisko” odbył się finał regionalny XVI edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

W tym roku Gminę Rudniki reprezentował Pan Jerzy Wilk, który za swoje produkty otrzymał następujące nagrody i wyróżnienia:
W kategorii produktów regionalnych pochodzenia zwierzęcego:
Podkategoria: produkty i przetwory mięsne
I nagroda - Jerzy Wilk za schab wiśniowy
Podkategoria: produkty mleczne
Wyróżnienie - Jarzy Wilk śledź w śmietanie
Ponadto komisja konkursowa nominowała do nagrody „Perła 2016” "Salceson gospodarza" Pana Jurka.
Serdecznie gratulujemy kolejnych kulinarnych sukcesów!
Galeria zdjęć na stronie www: http://www.teraz-wies.pl/galeria/nkd-2016.html#prettyPhoto
Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” został zorganizowany przez Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie, Dział Wiejskiego Gospodarstwa Domowego i Agroturystyki.